Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τό Κράτος

Νανόπουλος > «Να χτίσουμε το κράτος που δεν χτίσαμε από τότε που σκοτώσαμε τον Καποδίστρια».

Αυτό στην ουσία είπε, μεταξύ των άλλων, ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας φυσικός και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Δημήτρης Νανόπουλος, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», πριν λίγε μέρες.
Το προπατορικό αυτό αμάρτημα που κάναμε τότε, θα πρέπει (λέμε εμείς) να το διορθώσουμε τώρα. Όσο αυτό το αμάρτημα μας βαραίνει, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σοβαρό και δημοκρατικό κράτος. Ο Έλληνας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πολίτης. Θα παραμένει μόνιμα ραγιάς, καθοδηγούμενος από τους διαχρονικούς πολιτικούς κοτζαμπάσηδες, οι οποίοι αντί να στηρίζονται στο λαό, ψάχνουν μόνιμα στηρίγματα στο εξωτερικό, ξεπουλώντας πατρίδα και ανθρώπους.

Για να μπορέσουμε επιτέλους να φτιάξουμε σύγχρονο κράτος, το οποίο δεν θα είναι μόνιμα χρεωμένο, ευτελισμένο, διεθνές παίγνιο και παράδειγμα προς αποφυγή, θα πρέπει να αναλάβει ο ίδιος ο λαός την εξουσία. Να εγκαθιδρυθεί η πραγματική δημοκρατία, που δεν επιτρέψαμε τότε να εγκαθιδρύσει ο Έλληνας Καποδίστριας, αλλά τον σκοτώσαμε, για να φέρουμε τους Βαυαρούς να μας κυβερνήσουν.
Διαχρονικά, οι πολιτικοί κοτζαμπάσηδες, προκειμένου να κρατούν το λαό γονατισμένο και να διασφαλίζουν την εξουσία τους, έχουν συνεχώς ανάγκη από μία υπέρτερη εξουσία, με την οποία θα τρομάζουν και στην οποία θα μεσολαβούν, μετά την «απώλεια» της Πύλης.
Κάθε ομοιότητα με τη σημερινή κατάσταση είναι…. απλά σύμπτωση.
Πέτρος Χασάπης
ΠΗΓΗ:http://greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου