Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η μπανάνα

alt
Σημαντικοί λόγοι για να τρώμε μπανάνες

Δεν θα ξαναδείτε την μπανάνα με τον ίδιο τρόπο αφού ανακαλύψετε τα πολλά της οφέλη για την υγεία αλλά και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να την προσθέσετε στη διατροφή σας. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και σε τρία φυσικά σάκχαρα -γλυκόζη, σακχαρόζη και φρουκτόζη- δίνοντας τους σχεδόν μαγικές δυνάμεις για να σας παρέχουν μια τεράστια ώθηση ενέργειας.
Οι μπανάνες βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, στην επικέντρωση, θεραπεύει τους πονοκεφάλους από το ποτό της προηγούμενης νύχτας, ανακουφίζει από την πρωινή ναυτία, προστατεύει από τον καρκίνο των νεφρών, το διαβήτη, την οστεοπόρωση και την τύφλωση. Η μπανάνα μπορεί να θεραπεύσει τη φαγούρα από ένα τσίμπημα κουνουπιού και να δώσει λάμψη στα παπούτσια σας.
Αν λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνετε τις μπανάνες στη διατροφή σας, ξανασκεφτείτε το
●   Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης λόγω των υψηλών επιπέδων τρυπτοφάνης, η οποία μετατρέπεται σε σεροτονίνη - ο νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου για την καλή διάθεση.
●   Φάτε μπανάνα πριν από μια έντονη προπόνηση για να συσσωρεύσετε ενέργεια και να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.
●   Οι μπανάνες σας προστατεύουν από μυϊκές κράμπες κατά τη διάρκεια της προπόνησης και κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας.
●   Αντισταθμίζουν τις απώλειες ασβεστίου κατά την ούρηση και διατηρούν τα οστά σας γερά.
●   Βελτιώστε τη διάθεση σας και μειώστε τα συμπτώματα του PMS τρώγοντας μια μπανάνα, η οποία ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και παράγει μία χαλάρωση.
●   Οι μπανάνες μειώνουν το πρήξιμο, προστατεύουν από το διαβήτη τύπου 2, ενισχύουν την απώλεια βάρους, ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα, και βοηθούν στην παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Όλα αυτά λόγω των υψηλών επιπέδων σε Βιταμίνη Β6.
●   Ενισχύουν το αίμα σας και ανακουφίζουν από την αναιμία λόγω του σιδήρου που περιέχουν.
●   Η μπανάνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, και είναι επίσημα αναγνωρισμένη από το FDA ως ικανή να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να προστατεύσει από τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.
alt


Μπανάνες και πέψη

●   Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε πηκτίνη, και έτσι βοηθούν στην πέψη καθώς και στην αποβολή τοξίνων και βαρέων μετάλλων από το σώμα.
●   Λειτουργούν ως προβιοτικό, διεγείροντας την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων στο έντερο, και παράγουν επίσης πεπτικά ένζυμα για να βοηθήσουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
●   Έχετε δυσκοιλιότητα; Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσουν στην ομαλοποίησης της κινητικότητας του εντέρου.
●   Έχετε διάρροια; Οι μπανάνες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταπραϋντικό για το πεπτικό σας σύστημα, βοηθώντας στην αποκατάσταση των χαμένων ηλεκτρολυτών μετά από διάρροια.
●   Η μπανάνα είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, παρέχοντας ανακούφιση από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και την καούρα.
●   Είναι το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς κίνδυνο για ανακούφιση του έλκους του στομάχου, επικαλύπτοντας το βλεννογόνο του στομάχου και προστατεύοντας το από τα διαβρωτικά οξέα.
Φυσικές θεραπείες με μια μπανάνα
●   Τρώγοντας μπανάνες βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του νεφρού, προστατεύει τα μάτια από τον εκφυλισμό της κηλίδας και χτίζει γερά οστά αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου.
●   Οι μπανάνες μπορούν να σας βοηθήσουν με την εκμάθηση κάνοντας σας πιο προσεκτικούς. Φάτε μια μπανάνα πριν από μία εξέταση ή ένα διαγώνισμα για να επωφεληθείτε από τα υψηλά επίπεδα καλίου.
●   Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, παρέχοντας ελεύθερες ρίζες και προστασία από χρόνιες ασθένειες.
●   Τρίψτε ένα δάγκωμα από έντομο ή ένα εξάνθημα με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας για ανακούφιση από τη φαγούρα και τον ερεθισμό.
●   Ελέγξτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και αποφύγετε τα τσιμπήματα μεταξύ των γευμάτων σας τρώγοντας μια μπανάνα.
●   Τρώγοντας μια μπανάνα μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματος όταν έχετε πυρετό ή κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας.
●   Ο φυσικός ενισχυτής της διάθεσης, η τρυπτοφάνη (tryptophan), βοηθά στην ανακούφιση από την Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή.
●   Κόβετε το κάπνισμα: Οι μπανάνες περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών συμπλέγματος Β, καθώς επίσης κάλιο και μαγνήσιο που βοηθούν στη γρήγορη ανάκτηση από τις επιπτώσεις της διακοπής.
●   Αφαιρέστε τα κονδυλώματα τοποθετώντας πάνω το εσωτερικό κομμάτι της φλούδας μιας μπανάνας.
●   Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας στα δερμάτινα σας παπούτσια ή τσάντες και γυαλίστε τα με ένα στεγνό πανί για γρήγορη λάμψη.
Πηγές: Naturalnews.com, Fit-blaster.com

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://www.ygeiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου