Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Ένα αργυρό και τρία χάλκινα από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών!
Ένα αργυρό και τρία χάλκινα από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών !
Για μία ακόμη χρονιά, στέφθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της δεκαμελούς φοιτητικής ομάδας της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην 7η Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Νοτιανατολικής Ευρώπης, (SEEMOUS 2013) South Eastern European mathematical for University students with Internation Participation, που φέτος διεξήχθη στην Αθήνα. Συγκεκριμένα κατέκτησαν:
1. Καραμπίνης Ιωάννης φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αργυρό Μετάλλιο
 2. Λέκκας Σωτήρης φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Χάλκινο Μετάλλιο
3. Τσιρώνης Αλέξανδρος Φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών Χάλκινο Μετάλλιο
 4. Δεσινιώτης Δηνήτριος Φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών Χάλκινο Μετάλλιο

 Στον εν λόγω διαγωνισμό, έχουν δικαίωμα για συμμετοχή, πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές των Πολυτεχνείων, των Μαθηματικών Τμημάτων και των Τμημάτων Πληροφορικής. Οι φοιτητές μας προετοιμάζονται εντατικά από τον καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Β. Παπαδόπουλο, μαθηματικό, παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους για τις σπουδές τους, προκειμένου να εφοδιασθούν με όσο το δυνατόν περισσότερες εξειδικευμένες γνώσεις, αφού χρειάζεται να συναγωνιστούν με συναδέλφους τους από χώρες με μεγάλη παράδοση στα μαθηματικά.
 Επί σειρά ετών, η Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ, λαμβάνει μέρος στην εν λόγω Ολυμπιάδα και προκρίνεται με τις άριστες επιδόσεις της. Υπενθυμίζουμε ότι, στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία, οι κάτωθι φοιτητές, κατέκτησαν Χάλκινα Μετάλλια:
 • Αργυρός Χρήστος (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών)
 • Καραμπίνης Ιωάννης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
 • Λέκκας Σωτήριος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
 • Μπαλαλής Δημήτριος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
 • Σταθακοπούλου Ελπινίκη (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
 • Συκαρά Σταυρούλα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)
 • ο Adjenughhure Kingsley, δευτεροετής φοιτητής από τη Νιγηρία, κατέκτησε Αργυρό μετάλλιο στην 5η Ολυμπιάδα στη Ρουμανία και Χάλκινο μετάλλιο στην 4η Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία και
 • ο φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ιωάννης Σεϊτανίδης, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 3η Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κύπρο.

 Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, «στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, τέτοιες διακρίσεις αποτελούν τιμή και προβολή του Πανεπιστημίου μας, της πόλης που το φιλοξενεί αλλά και της χώρας μας και χαρίζουν αισιοδοξία.»
 XantiPress
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου