Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

"Αγάπη, ήθος και συνέπεια¨"


Μαθητές στην Πάτρα έδωσαν ΟΛΑ τα χρήματατα
της εκδρομής για να σωθεί 15χρονος

 «Τα παιδιά μας δίδαξαν αγάπη, ήθος και συνέπεια».


Μία συγκινητική πράξη ανθρωπιάς στην Πάτρα, από μαθητές που έδωσαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την εκδρομή τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για 15χρονο μαθητή στην πόλη.

«Τα παιδιά μας δίδαξαν αγάπη, ήθος και συνέπεια». Με τα λόγια αυτά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Δεμενίκων της Πάτρας κ. Αντώνης Γκόλφης.
Μάλιστα η πράξη αυτή των μαθητών παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς δήλωσαν αποφασισμένοι να δώσουν στην οικογένεια του μαθητή και τα χρήματα που προσέφερε επιχειρηματίας, προκειμένου να μην χάσουν την εκδρομή τους.
Οι μαθητές του λυκείου έμαθαν πριν από λίγες ημέρες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, για το σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο που αντιμετωπίζει 15χρονος μαθητής του σχολείου, που νοσηλεύεται ήδη στη νευροχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκόλφη, ο μαθητής θα πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείου του εξωτερικού, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση. Ομως για τη νοσηλεία θα απαιτηθεί μεγάλο χρηματικό ποσό, για αυτό και ξεκίνησαν προσπάθειες, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται.
Όταν λοιπόν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των Δεμενίκων πληροφορήθηκαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο 15χρονος μαθητής του 11ου Γυμνασίου, έλαβαν την απόφαση, όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσειγια την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής τους, να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας του 15χρονου.
Στο μεταξύ, όταν επιχειρηματίας πληροφορήθηκε την απόφαση των μαθητών προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα για την πενθήμερη εκδρομή. Οι μαθητές δέχθηκαν την προσφορά, όχι όμως για να πάνε εκδρομή, αλλά για να προσφέρουν και αυτά τα χρήματα στην οικογένεια του ανήλικου μαθητή.
Όπως τονίζει ο κ. Αντώνης Γκόλφης, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η περιοχή των Δεμενίκων δεν είναι κάποια πλούσια περιοχή και τα χρήματα για την πραγματοποίηση της εκδρομής συγκεντρώθηκαν κυριολεκτικά από το υστέρημα οικογενειών, που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα.
kathimerini
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://hamomilaki.blogspot.gr
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΤΜΙΟ": Συγχαρητήρια στα Παιδιά αυτά, συγχαρητήρια στους  Γονείς τους, συγχαρητήρια και στους Εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν και γαλουχούν τα νέα βλαστάρια τους, με αυτές τις αρχές και  με αυτά τα "Γράμματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου