Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Υπογλυκαιμία


Η υπογλυκαιμία είναι μια επικίνδυνη κατάσταση, ιδιαίτερα στους διαβητικούς που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία, ή ινσουλίνη.
Οι ασθενείς, όπως γράφει το smarthealth.gr, περιγράφουν την υπογλυκαιμία με διαφορετικό τρόπο ακόμα και αν οι τιμές του σακχάρου είναι ίδιες.

Αυτό σημαίνει ότι η υπογλυκαιμία είναι δύσκολο να ορισθεί και να διαγνωσθεί. Σε μια προσπάθεια να ορίσουμε τα υπογλυκαιμικά επεισόδια τα ταξινομούμε ως εξής:Σοβαρή υπογλυκαιμία: Είναι το επεισόδιο στο οποίο το σάκχαρο έχει πολύ χαμηλή τιμή, με νευρολογικά συμπτώματα και απαιτείται η βοήθεια ενός άλλου ανθρώπου, που θα προσφέρει υδατάνθρακες ή θα... κάνει μια ένεση γλυκαγόνης για να ανατάξει την υπογλυκαιμία. Η μέτρηση του σακχάρου μπορεί να μην είναι δυνατή εκείνη τη στιγμή, αλλά η βελτίωση της εικόνας μετά την βοήθεια βάζει και την διάγνωση της σοβαρής υπογλυκαιμίας.


Αποδεδειγμένη συμπτωματική υπογλυκαιμία: Είναι το επεισόδιο όπου παρουσιάζονται τα τυπικά συμπτώματα της υπογλυκαιμίας (τρόμος, ιδρώτας, ταχυπαλμία) και κατόπιν μέτρησης του σακχάρου διαπιστώνεται ότι αυτό είναι κάτω από 70mg/dl.

Ασυμπτωματική υπογλυκαιμία: Είναι το επεισόδιο στο οποίο δεν εμφανίζονται τα τυπικά συμπτώματα της υπογλυκαιμίας, αλλά μετά από μέτρηση της γλυκόζης διαπιστώνεται ότι αυτή είναι κάτω από 70 mg/dl.

Πιθανή συμπτωματική υπογλυκαιμία: Είναι το επεισόδιο στο οποίο υπάρχουν τα τυπικά συμπτώματα της υπογλυκαιμίας, χωρίς όμως να έχει γίνει μέτρηση του σακχάρου που να πιστοποιεί την χαμηλή τιμή του. Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις είναι πολύ χρήσιμο να καταγράφονται και με τη συμβολή του γιατρού να ρυθμίζεται αναλόγως η αντιδιαβητική αγωγή.
 

ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/ugeia/20976-ta-eidi-tis-upo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου