Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μητροπολίτης ΄Ακκρας κ. Σάββας

Τα ξένα ΜΜΕ για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Άκκρας κ. Σάββα (video)


Τα ξένα ΜΜΕ για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Άκκρας κ. Σάββα (video)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα ΜΜΕ στην Γκάνα σχετικά με την έλευση και ενθρόνιση του Μητροπολίτη (μετά την αναβάθμισή του από την επισκοπή Μπουρούντι) κ. Σάββα.
Η τελετή της ενθρόνισης έγινε, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου 2013, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου, στην Άκκρα, παρουσία πλήθους Χριστιανών και με την συμμετοχή όλων των ορθοδόξων Συλλόγων, Σωματείων και Αδελφοτήτων.
Στην Τελετή παρέστησαν ο τοπικός Διοικητής (Chief), o Πρόξενος της Ελλάδας στην Νιγηρία κ. Γεώργιος Σκέμπερης -όπου υπάγεται η Γκάνα, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Άκκρα κ. Θεόφιλος Πιζάνιας, ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου κ. Δημήτρης Αβραάμ, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γκάνας, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων, πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι Ρώσοι, Ρουμάνοι, Σέρβοι, Λιβανέζοι, Σύριοι, σύσσωμη η Ελληνική παροικία, αλλά και οι ναυτικοί του πλοίου που έτυχε να έχουν αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Άκκρας.


ΠΗΓΗ:http://www.rhodestimes.gr/
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΤΜΙΟ": Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι στο βιογραφικό του η δημοσιογράφος, αναφέρεται στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, από την οποία απεφοίτησε ο Μητροπολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου