Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κέντρο Υγείας Πάτμου

 Στείλτε δεύτερο αγροτικό.
Δεν αντέχω να εφημερεύω συνεχώς.
 
 
NOSOKOMEIO-002Όπως κατ επανάληψη έχουμε γράψει, η έλλειψη των αναγκαίων γιατρών για να καλύψουν τις εφημερίες, τις διακομιδές, τα περιστατικά και το νέο φρούτο τη συνταγογράφηση στο Κ.Υ.Πάτμου, έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα και η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στα άκρα. Δεν πάει άλλο. Η φωνή αγωνίας της μοναδικής αγροτικού ιατρού του Κ.Υ.Πάτμου στο παρακάτω έγγραφο, τα λέει όλα και καθρεπτίζει την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κ.Υ.Πάτμου.
Η μοναδική αγροτική γιατρός Διώτη Αικατερίνη, έχει φθάσει στα ανθρώπινα όρια της και δεν αντέχει τις συνεχείς εφημερίες. Ικετεύει δε να σταλεί τουλάχιστον ένας ακόμη αγροτικός ιατρός.
Έχουν προηγηθεί του διευθυντή παρθολογίας κ. Ασλάνογλου, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα. Ευχόμαστε η παρακάτω φωνή της νεαρής γιατρού, να ξυπνήσει το υπουργείο και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Το έγγραφο που έστειλε στον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ.Πάτμου κ. Τσαμπαλάκη και στον Διοικητή του Κ.Θ.Λέρου κ. Καρανικόλα με κοινοποίηση στο υπουργείο Υγείας, στη 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, στο Δήμαρχο Πάτμου, στον ιατρικό σύλλογο Καλύμνου, αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες,
Υπηρετώ από 01.03.2012 έως και σήμερα 14.03.2013 στο Κ.Υ. Πάτμου όπου είμαι η μοναδική Αγροτικός Ιατρός.
Κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2013 πραγματοποίησα 10 ενεργείς εφημερίες από 12 - 21.02.2013 και από 22-28.02.2013 λόγω έλλειψης δεύτερου αγροτικού γιατρού εφημέρευα καθημερινά από 22.00 - 07.00. από 1-10.03.2013 πραγματοποιούσα συνεχείς 10 ενεργείς εφημερίες και λόγω πάλι έλλειψης αγροτικού συνεχίζω να εφημερεύω καθημερινά και να βρίσκομαι σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο.
Παρακαλώ θερμά όπως μεριμνήσετε για την αποστολή δεύτερου αγροτικού ιατρού διότι η σωματική και πνευματική μου κόπωση μετά από συνεχή εφημερία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αποβεί μοιραία στην διαχείριση κάποιου περιστατικού.
Σας ενημερώνω επίσης ότι από 1η Μαρτίου 2013 έχω πραγματοποιήσει τις παρακάτω διακομιδές ασθενών στη Λέρο τις οποίες ακολουθεί συνεχής εφημερία:
Αναχώρηση: 04.03.2013 στις 12.30 (λόγω απαγορευτικού η επιστροφή ήταν την επόμενη ημέρα).
Αναχώρηση: 06.03.2013 στις 18.00
Αναχώρηση: 12.03.2013 στις 03.15 και επιστροφή στις 13.03.2013 το πρωί
Μετά τιμής
Γιώτη Αικατερίνη
Αγροτικός Ιατρός.
ΠΗΓΗ:http://www.patmostimes.gr/
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΤΜΙΟ": Η Γιατρός μας, η κα Διώτη, είναι αξιέπαινη γιατί έχει επωμισθεί μια τεράστια ευθύνη, την οποία μέχρι σήμερα διακονεί με σεβασμό, αξιοπρέπεια και καρτερία. Επειδή όμως η δουλειά της, όπως και η ίδια τονίζει στην γεμάτη από αγωνία επιστολή της, έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, θα πρέπει οι "υπευθυνοανεύθυνοι"  παράγοντες, όπου κι΄αν βρίσκονται, να αναλάβουν πάραυτα τις ευθύνες τους και να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας του Νησιού μας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Με τέτοια χάλια, υποβαθμίζεται η ζωή μας στον ίδιο τον τόπο μας, σε απελπιστικό σημείο. Σε λίγο αρχίζει η τουριστική περίοδος. Με ποιά "μούτρα" θα υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας; Η εικόνα της υγείας του Νησιού  μας, δυστυχώς απεικονίζει με τραγικό τρόπο την υγεία της Χώρας μας. 
Ωραία διαφήμιση!
Απίθανη προβολή της Ελλάδας μας!!!
Κυρία Γιώτη, καλό κουράγιο!
Κυρία Κατερίνα,  σε ευχαριστούμε για τον αγώνα σου και την προσφορά σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου