Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πατμιάς Εκκλησιαστική Σχολή


Εντάχθηκε η αποκατάσταση της Πατμιάδος Σχολής 

με 1.830 εκατ. ευρώ

Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2013 15:12 |
 Συντάχθηκε από την Σμαράγδα Μουλιάτη

Εντάχθηκε το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΜΙΑΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ»στο επιχειρησιακό πρρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.829.593,49 ευρώ με το ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης. Η πρόταση ήταν της Ιεράς Μονής Πάτμου την οποία εκτίμησε ο περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης και την ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο. Την τελική υποβολή της έκανε ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης. Την πρόταση στήριξε και παρακολούθησε μέχρι της ένταξη του έργου με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ο εκ καταγωγής Πάτμιος και αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Χατζηιωάννου.
Το έργο περιλαμβάνει: Ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών του υφιστάμενου κτιρίου της Πατμιάδος, που καταλαμβάνει 2.300 τμ.μ. και απλώνονται σε τρία επίπεδα, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λειτουργικές και αισθητικές απαιτήσεις καθώς και στις απαιτήσεις ασφαλείας έναντι σεισμικής επιβάρυνσης.
Αν και ο χώροι είναι επαρκείς για τη λειτουργία Γυμνασίου και Λυκείου εν τούτοις τα κτίρια δεν πληρούν τις προυποθέσεις ενός σύγχρονου σχολείου. Υπάρχουν κτιριακές φθορές, όχι μόνο εξωτερικές αλλά και στο φέροντα οργανισμό και απαιτούνται παρεμβάσεις για τη στατικότητα του κτιρίου. Το Κτιριολογικό πρόγραμμα του σχολείου απαιτεί μικρής κλίμακας εσωτερικές τροποποιήσεις για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και μηχανολογικής υποδομής.
Στην πλήρη αποπεράτωση του έργου προβλέπονται και έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου όπως ραμπών προσπελάσεως, μονοπατιών κ.ά.
Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015.
Εντύπωση βέβαια μας προκάλεσε  το γεγονός ότι πουθενά μέσα στην απόφαση της ένταξης δεν αναφέρεται το  οικοτροφείο  και    οι χώροι χρήσης του με τους  συνοδεύοντες αυτούς , όπως υπνοδωμάτια, κοινόχρηστες αίθουσες  μαθητών, αναγνωστήρια,  κουζίνα τραπεζαρία κ.λ.π.
Τον προβληματισμό μας αυτό θα διερευνήσουμε τις επόμενες μέρες.
ΠΗΓΗ: http://www.patmostimes.gr/index.php/category/ekklhsiastika/5428--1830-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου