Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πάτμος


Πουθενά η Πάτμος στο άρθρο «Μαγνήτης για προσκυνητές η Ελλάδα» Έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη.

Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 09:27 | Συντάχθηκε απο την ΠΝΑΙ |


Επιστολή  προς την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, με αφορμή την παράληψη μνημείων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, από χάρτη με θρησκευτικά μνημεία, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει:
"Αγαπητή κα Υπουργέ,
Σε συνέχεια ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 στην ενότητα «Επικαιρότητα» και με τίτλο «Μαγνήτης για προσκυνητές η Ελλάδα» (σελ. 19), εντύπωση μάς έκανε το γεγονός ότι στα θρησκευτικά μνημεία που αναφέρονται και προβάλλονται στον χάρτη που συνοδεύει το άρθρο, δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ένα μνημείο της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η Ιερά Μονή και το Σπήλαιο της Πάτμου καθώς και το Μοναστήρι του Πανορμίτη στο νησί της Σύμης αποτελούν μνημεία εξέχουσας θρησκευτικής σημασίας, τόσο για τον ελληνισμό όσο και για τους ορθόδοξους επισκέπτες της Ελλάδας από το εξωτερικό, παρόλ' αυτά όμως δεν αναφέρονται πουθενά στο εν λόγω άρθρο.
Εάν η αιτία παράλειψης τόσο σημαντικών μνημείων είναι η υπαγωγή των νησιών της Δωδεκανήσου στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και όχι στην Εκκλησία της Ελλάδος, που είναι και η πηγή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, θα θέλαμε να τονίσουμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού, κρίνουμε απαραίτητη και ιδιαιτέρως κρίσιμη την προβολή όλων των περιοχών της Ελλάδας και των χαρακτηριστικών τους, χωρίς καμία εξαίρεση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ένα μέρος εις βάρος κάποιου άλλου.
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.".
ΠΗΓΗ: http://www.patmostimes.gr/index.php/inout0/5433--l-r-
"Ο Πάτμιος" σχολιάζει:   Η κυρία Υπουργός, πρέπει να πληροφορηθεί ότι η UNESCO έχει εντάξει την Πάτμο στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, εξαιτίας του Ιερού Σπηλαίου της Αποκαλύψεως και της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και ότι ο Θρησκευτικός τουρισμός στο Νησί μας έχει αρχίσει από το 1955.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου