Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ιερεύς Ευστάθιος Καραγιάννης


Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου (Κυριακή μετά τα Φώτα) ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου και προέστη του ετησίου μνημοσύνου του μακαριστού Νικολάου Σουλούνια .

Επίσης χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του ιερού Ναού π. Ευστάθιο Καραγιάννη. Στην προσφώνηση του εξήρε το ήθος και την προσφορά του εν λόγω κληρικού, αναφέρθηκε στην έννοια της πνευματικής πατρότητας   και τόνισε ιδιαίτερα ότι το έργο του πνευματικού συνίσταται στο να οδηγεί τους ανθρώπους στον Χριστό και να τους μεταφέρει αυθεντικά το λόγο της σωτηρίας. Μετά την Θεία Λειτουργία μετέβη στην αίθουσα δεξιώσεων της ενορίας και ευχήθηκε στην οικογένεια του μακαριστού Νικολάου Σουλούνια.


ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/14883-cheirotheia-pne

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ: "Ο Πάτμιος":
Ο Πρεσβύτερος π. Ευστάθιος Καραγιάννης, είναι απόφοιτος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής. Πρόκειται για Κληρικό, με σπάνιο Ιερατικό και Εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα. Μορφωμένος (σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Λουβέν, στο Βέλγιο και εργαζόταν σε μεγάλη, διεθνή, εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο πόθος όμως της Ιερωσύνης τον ώθησε να εγκαταλείψει μια αξιοζήλευτη, κατά κόσμον, "καριέρα" και να ακολουθήσει την πορεία της διακονίας στο χώρο της Εκκλησίας.  Τον συγχαίρουμε ολόψυχα για τη νέα του αποστολή, όπως συγχαίρουμε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, για την όντως ευλογημένη Απόφασή του, να προβεί σ΄αυτή τη Χειροθεσία.
Ο π. Ευστάθιος, θα ωφελήσει πολλές ψυχές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου