Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Σαπούνι...



Φτιάξτε σαπούνια για την προσωπική σας περιποίηση. Μερικοί λόγοι που αξίζει να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε:

•Προστατεύετε όσο μπορείτε την οικογένεια σας από έτοιμα προϊόντα που δεν ξέρετε τι περιέχουν.
•Γνωρίζετε τι υλικά χρησιμοποιείτε και είστε σίγουροι ότι έχουμε ένα προϊόν 100 % φυσικό
•Περιέχουν εκχύλισμα βοτάνων που βοηθούν να αντιμετωπίσετε δερματικά προβλήματα όπως ακμή, πανάδες κλπ. Λειτουργούν και ως επουλωτικά και αντισηπτικά.
•Επιλέξτε υλικά που ταιριάζουν καλύτερα στην επιδερμίδα καθώς και το άρωμα που προτιμάτε.
•Κάνετε οικονομία ! Μία μπάρα κρατάει πολύ καιρό καθώς επίσης προστατεύετε και το περιβάλλον αφού δεν περιέχουν χημικά κατάλοιπα.

Αν έχετε πεισθεί για τα πλεονεκτήματα του χειροποίητου σαπουνιού δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε καθώς και την διαδικασία:
                                                  Υλικά:

1 κιλό ελαιόλαδο
400 γραμμάρια φυσικού χυμού λεμονιού πολύ παγωμένο
100 γραμμάρια από αφέψημα που ετοιμάσαμε
1,66 γραμμάρια καυστική ς σόδας
30 γραμμάρια αιθέριου ελαίου λεμονιού
Διαδικασία:
Φοράτε μάσκα, γάντια, γυαλιά. Ειδικότερα καλύψτε το σώμα σας εξ’ολοκλήρου, διότι η καυστική σόδα είναι πολύ δυνατή και μπορεί να φτάσει τους 90 C. 
Προσοχή λοιπόν και σε περίπτωση που πέσει πάνω μας
 βάζουμε ξύδι. 
Παίρνετε τα λεμόνια, τα τρίβετε για να πάρετε την λεπτή φλούδα μέχρι το άσπρο στρώμα. Ζεσταίνετε 100 γραμμάρια νερό αποσταγμένο. Στη συνέχεια ρίχνετε το ξύσμα, το σκεπάζετε και το αφήνετε αρκετές ώρες. Έτσι θα πάρετε λίγο έλαιο και άρωμα λεμονιού παραπάνω. Όταν κρυώσει το σουρώνετε και παίρνετε το υγρό που μοσχομυρίζει λεμόνι.
Από το βράδυ βάζετε σε ένα πλαστικό ή γυάλινο μπολ το αφέψημα που ετοιμάσατε και στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά τη σόδα. Ανακατεύετε να διαλυθεί καλά και την αφήνετε.
Την επόμενη μέρα ρίχνετε την ποσότητα του λαδιού σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα της σόδας και ανακατεύετε.Όταν αρχίσει να δένει το μείγμα , ρίχνετε λίγο λίγο το παγωμένο χυμό λεμονιού. 
Όταν φτάσει το μείγμα σας στο σημείο να γίνει ένας παχύς χυλός, ρίχνετε το αιθέριο έλαιο. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και ρίχνετε το μείγμα σας σε καλούπια (ό,τι βρίσκεται στο σπίτι, εκτός από μέταλλο).
Το αφήνετε σκεπασμένο σε αεριζόμενο χώρο περίπου για 24 ώρες και στη συνέχεια το βγάζετε από τα καλούπια, όταν έχει στερεοποιηθεί. Το αφήνετε τουλάχιστον 6 εβδομάδες να ωριμάσει
Πηγή:http://trelogiannis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου