Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Υποψήφιοι Κληρικοί


Σύμφωνα με τις παρ. 1γ και 1δ του άρθρου 6 του Κανονισμού 230/2012 (ΦΕΚ 73, τ.Α΄,9-4-2012), που είναι προσαρμοσμένος προς τις διατάξεις του Ν.4024/2011, οι απόφοιτοι οποιουδήποτε σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή τριταξίου Γυμνασίου, καθώς και οι απόφοιτοι Δημοτικού Σχολείου, μπορούν να χειροτονούνται Διάκονοι, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να έχουν φοιτήσει σε κάποια Εκκλησιαστική Σχολή ή Φροντιστήριο.

Άρθρο 6
Μορφωτικά προσόντα Εφημερίων
1. Τα μορφωτικά προσόντα των Εφημερίων καθορίζουν τον διορισμό τους σε ενορίες:
α) Σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων, οι πτυχιούχοι οποιασδήποτε Πανεπιστημιακής Σχολής.
β) Σε πόλεις με πληθυσμό έως 40.000 κατοίκους, όσοι έχουν εξετασθεί επιτυχώς στα μισά τουλάχιστον υποχρεωτικά μαθήματα, τα οποία απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου οποιασδήποτε Πανεπιστημιακής Σχολής, οι πτυχιούχοι Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής τριετούς φοιτήσεως, οι πτυχιούχοι οποιουδήποτε Τ.Ε.Ι. και οι απόφοιτοι μεταλυκειακής εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως (παλαιά Δ΄ τάξη Εκκλησιαστικού Λυκείου, Εκκλησιαστικό Ι.Ε.Κ. κ.λπ.).
γ) Σε κωμοπόλεις με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους, και οι απόφοιτοι Μέσης Εκκλησιαστικής Σχολής ή, γενικώς Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως.
δ) Σε χωριά με πληθυσμό έως 2.000 κατοίκους, και οι απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαιδεύσεως. Ρητώς διευκρινίζεται ότι η έννοια της πόλεως δεν ταυτίζεται προς εκείνη του Δήμου.
2. Με την επιφύλαξη των λοιπών διατάξεων του παρόντος, επιτρέπεται ο διορισμός Εφημερίων της αμέσως κατώτερης κατηγορίας σε εφημεριακές θέσεις της αμέσως ανώτερης, εφ’ όσον μετά τη δημοσίευση της σχετικής προκηρύξεως και την παρέλευση απράκτων των τασσομένων προθεσμιών, δεν εμφανίσθηκαν υποψήφιοι της ανώτερης αυτής κατηγορίας.
ΠΗΓΗ: http://efimeriosgr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου